måndag 28 januari 2008

Städfest #1

Årets första städfest är över.
Efter en väldans massa timmar i ämbetsmannarummet, holmbergskylarna, torrförrådet, garderoben och personalrummet med frenetiskt (åtminstone en del av tiden) städande var den tråkiga delen av söndagen avklarad. 

Några timmar senare satte roligheterna igång i form av dodgeball bland kristallkronor och strålkastare i stora salen. Alla kan ju gissa hur det slutade så efter 5-10 minuter och lite kristallkras fick vi avbryta... 
Det blev istället till att hitta sin godis, alltså bordsplacering. Min färgglada godisnapp satt bredvid skumbananen (även kallad 2Q och Frida) och den äckliga punschpralinen som ingen hade valt. 

Middagen var som städsexornas middagar brukar vara. God mat (jag måste för övrigt ha gett sken av att vara ett matvrak då fredagsmiddagsvärdarna gjort fyra (4!!!!) kycklingfiléer bara till mig), sång, sång och mera sång, utdelande av städpokal till Sanna och Matilda (grattis grattis till er, det är mer än jag lyckats med), utspillt rödvin (sorry), glass, bär och maränger. 

Efterföljande sexa var som städsexornas sexor brukar vara. Trängsel runt så få bord som möjligt i Tages, öl i mängder, snack i mängder, kamerablixtar i ovanligt liten mängd, iskalla (passiva) rökpauser och helt enkelt trevlig stämning. 

Efterfesten blev hör och häpna inte som städsexors efterfester brukar bli. Det blev nämnligen ingen. Bulten och bulan gick helt enkelt hem till det numera väldigt nära belägna B1's rum och slocknade. 

Summeringen blir att städfesten uppfyllde alla förväntningar. Trots flitigt användande av "som vanligt" är det lite speciellt med 2008 års första. 

Inga kommentarer: